Viime kesänä saimme vihreän puisen arkun, jonka pinta on täynnä kaiverruksia ja päällä sekä edessä ilmeisesti käsinmaalatut kukkaset (veikkaisinkohan väärin, jos arvelisin arkun olevan kotoisin jostain Tallinnan suunnalta..?). Vuoden päivät arkku toimitti lastenhuoneessa pikkuaarteiden säilytyspaikan virkaa, mutta vähäisen käytön perusteella voisi päätellä, etteivät tytötkään eivät oikein olleet kovin mieltyneitä arkun vanhaan ulkomuotoon. Oma inhokkivärini (sisustuksessa) on vihreä ja meidän kodista ei vihreää löydy muualta kuin laseista/astioista.

Sain idean tuunata akku mieleisekseni. Nyt kesällä aikaa on kuitenkin paremmin kuin talvella. Valitettavasti "ennen -kuvaa" en ottanut kun oli heti idean saatuani pakko päästä se toteuttamaan... 733896.jpg
Koska pinta on noin kiemurainen ja täynnä kaiverruksia, en yrittänytkään hioa pintaa millään, eikä minulla olisi ollut siihen soveltuvia erikoisvälineitäkään kotona (ostin kyllä seuraavalla viikolla sellaiset hammasharjan kokoiset hiomavälineet kodinykkösen alesta).  Hioin  kuitenkin noista tasaisista kohdista  maalatut kukkaset  tasaisemmiksi.
733898.jpg
Maalasin perinnemaalilla ainakin kolme kerrosta jonka kuivuttua kiinnitin lakalla lautasliinaperhoset paikoilleen. Töpsöttelin vielä hieman valkeaa päälle. 733903.jpg
Kultaisella leimasimella tuputtelin kohokuvioiden päälle väriä ja väritin kultatussilla arkun etupuolella näkyvän avauskohdan. Kultatussin ja leimasinmusteen kulta on hieman erisävyistä, mutta kelpaa minulle.

Arkku ei ole enää tyttöjen huoneessa vaan olohuoneessa kunniapaikalla. Siinä säilytetään tällä hetkellä minun keskeneräisiä virkkaustöitäni. Saa nähdä, hennonko lastenhuoneeseen tätä luovuttaakaan. Pitää ainakin lakata pinta kunnolla, jotta se kestäisi kulutusta!