Tein lapsille hieman uutta taikataikinaa jonka värjäsin viime kesäisillä Amerikan tuliaisilla. Alunperin olin suunnitellut värjääväni lankaa näillä, mutta kuinkas kävikään...
1361288.jpg
Taikinan perusohje:
5dl vehnäjahoja
2dl suolaa
1,5 rkl alunaa
(puolikkaaseen taikinaan lisäsin kool-aidin ja toiseen puoleen flavor-aidin.)

Edellä olevat kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään..
5dl kiehuvaa vettä
2 rkl ruokaöljyä

Sekoitin veden ja ruokaöljyn lisäämisen jälkeen taikinan mahdollisimman nopeasti tasaiseksi. Vaivailin kumihanskat käsissä tulikuumaa taikinaa, jotta siitä tulisi mahdollisimman pehmeää.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun laitoin muuta kuin luonnon värejä (mustikkaa tms.) tai karamelliväriä taikataikinaan. Kokeilu onnistui mainiosti! Nuo aid- pussijauheet värjäsivät taikinat hienosti, erityisesti tuo vihreä taikina onnistui todella hyvin. Taikinat myös tuoksuvat syötävän hyvälle!

Niin, tuo vaaleanpunainen taikina on varmasti jo yli vuoden vanhaa taikinaa (mutta kuin uutta), joka on värjätty punaisella karamellivärillä valmistusvaiheessa. Karkkivärivärjäyksessä lisäsin värin samanaikaisesti nesteen kanssa.

Meillä kyläilevien lasten yksi suosikkipuuha onkin taikataikinan muovailu.. Tervetuloa vaan meille muovailemaan, pian kaikille pikkuvieraille riittää oman väriset taikinat.