Kesä alkaa lähestyä loppuaan ja vielä on paljon toteuttamatta jääneitä ideoita. Ja aina ei voi jäädä odottamaan huomista...

Kesällä olin ajatellut kokeilla lasten kanssa kankaanpainantaa. Ennestään kotoa ei löytynyt kuin yksi kappale punaista kangasväriä ja korjasin tilanteen ostamalla kaikki päävärit (tosin yhtä väriä edustaa viel tällä hetkellä yksi sävy). Hankin värit sellaisina pigmenttiväreinä, jotka sekoitetaan painoemulsioon. Näin värit tulevat pitemmän päälle kannattavammaksi hankinnaksi ja riittävät pidempään.

Innokkain askartelija oli tällä kertaa Milka, joka ei olisi malttanut kaupungilta kotiuduttuamme edes kunnolla lastenohjelmia katsoa kun oli niin innoissaan uudesta hommasta! Olin esitellyt omasta kuviskansiostani eri tekniikoilla tehtyjä kankaanpainannan mallitilkkuja (omia töitäni) ja Milkan kanssa suunniteltiin ensimmäiseksi työksi sabloonapainantatekniikka. Etsin valkoisen tyynyliinan kaapista ja siihen Milka suunnitteli haluamansa kuvan. Neiti piirsi kuvan ensin paperille ja suunnitteli värit. Minä tein varsinaisen sabloonan kontaktimuoville (tein kuvan kalvotussilla ja leikkasin mattoveitsellä). Sitten vain värinsekoituspuuhiin ja kuvioita töpöttelemään!
797027.jpg


On Milka hurjan taitava viisivuotias!