Nyt sain nukkekodin tuotua kotiin mummolan rakennustyömaalta. Isäni on pakertanut nukkekodin kimpussa kiitettävästi viikonlopusta lähtien ja olen käynyt auttelemassa ja kertomassa millaisia ratkaisuja missäkin huoneessa toivon. Olen itse tehnyt niitä hommia, mitä osaan: Sahannut pistosahalla ikkunat ja ovet, tapetoinut talon ja maalannut. Isäni hoiti seinien sahauspuolen (jos itse olisin sahannut, olisi seinistä tulleet varmasti vinot...) ja auttoi mitoitusten ym. suhteen. Lattiat ja seinät kasattiin yhdessä.. Tässä tämä upouusi (viimeistelemätön) talo nyt on:
529160.jpg
Pieni piha on samaa alustaa kuin alakerran lattia.
Pihalle väkersin pari koria kukkasia varten:
529169.jpg
529171.jpg

Huonejärjestystä näkyy tässä:
529167.jpg
Yläkeran kattotuolit ovat vielä viimeistelypetsausta vailla ja tuo keltainen ikean kirjahylly on lasten leikkien mukana nukkekotiin kulkeutunut.. Kylpyhuone tulee tuohon tapetoimattomaan tilaan. Vielä pohdinnassa on keittiön paikka. Aloin nimittäin miettimään tarvitseeko taloon muuttava nukkeperhe eteistilaa vai voisikko se toimia myös yhtenä makuuhuoneena. Alkuperäisen suunnitelman mukaan keittiö ja olohuone olisivat tuossa toisen kerroksen isossa tilassa.. Saas nyt nähdä millaiseksi tämä muotoutuu...

Pihasta ja nurmikosta vielä lähikuva:
529163.jpg
Nurmikko on tilliä, joka on liimattu suoraan puualustaan kiinni ja tuo polku on tehty tiimarista ostetusta koristehiekasta liimaamalla.. Haluaisin tehdä pihaan muutaman auringonkukan kasvamaan sekä mahdollisesti pienen grillin jos vain tilaa riittää. Kukkia jokatapauksessa tulee lisää. Talon ikkunoihinkin askartelen jossain vaiheessa kukkaistutuksia.

Tässä vielä katto lähikuvassa:
529165.jpg
Katon materiaalina on tummaksi petsattua keinonahkaa, joka on vanhasta puretusta sohvasta peräisin..

529175.jpg
Ullakkokerroksen katon maalasin vesi-peiteväriseoksella johon ripottelin mukaan kauramannaryynejä. Enkelit on leikattu lautasliinasta ja kiinnitetty vesi-liimaseoksella. Kuvat jäivät kivan eläväpintaisiksi, mikä sopii kivasti tunnelmaan, jota olen suunnitellut tähän makuuhuoneeseen. Voi olla, että kattoon pitää vielä lisätä hieman peittävää tai jopa jonkun sävyistä vaaleaa maalia.

Jotta ilonaiheet eivät tältä päivältä vielä loppuisi: löysin lidlistä aivan sattumalta nukkekotiin kalusteitakin! Niitä varmasti jonkin verran tuunailen ja muokkailen mieleisekseni. Eilen ostettu balsalevykin odottelee muokkaajaansa! ;) Voi olla, että viikonloppuna tenttiinluku jää hieman vähäiseksi, kuten yöunetkin sillä olen mieheni kanssa suunnistamassa jyrockin pauhua kuulemaan...