Aloitin viime viikolla työpätkän päiväkodissa ja aika hurahti viikolla hurjan nopsaan uuteen päiväkotin tutustuessa sekä aikaisempaan aamuheräämiseen totuttautuessa. Viikonloppua varten olin jo viikolla suunitellut jotain "pientä" puuhaa...

On se vain kumma, miten nukkekotiharrastus vie mukanaan. Sattumalta jäin viime viikolla netissä surffaillessa ihastelemaan erilaisia nukkiksia ja jälleen heräsi itselläkin (vaihteeksi) halu tehdä vielä yksi nukkekoti. Tein taustatutkimusta ja suunnittelin mielessäni unelmien nukkekotia. Otin tietenkin myös lapset mukaan suunnittelemaan jo alkuvaiheessa ja esittämään toivomuksiaan, sillä haluan lähtökohtaisesti tehdä nukkekodin joka saa olla kaikkien meidän tyttöjen yhteinen pienimmästä suurimpaan!

Lauantaina sitten pääsin itsekseni käymään k-raudassa ja pitää vielä näin netissä mainita, että sain erinomaista palvelua! Sain nukkekodin rakennusmateriaalit jätepaloista (rakennustarvikkeiden jätelava oli oikea aarrepaikka!). Sain kaksi isoa levyä: toinen oli laminaattia ja toinen jotain muuta n.5mm paksuista levyä. Uskaltauduin vielä sisustuspuoleltakin kysymään tapettien jätepaloja nukkekodin seiniä varten ja kun niitä ei löytynyt, myyjä antoi minun valita haluamistani tapeteista näytepalat nukkekotiin. Ostin nukkekodin ulkoseiniä varten vaaleanpunaista maalia sekä saranat avautuvaa etuosaa varten. Kassalle mennessä kyllä vähän huvitti sillä kärryissä oli todella kookas lasti, mutta varsinaisia maksettavia ostoksia niin pienessä koossa..

Pitkään pähkäilin ja mietin, millaista nukkekotia nyt sitten ryhdyn rakentamaan ja lopulta huonemäärä pieneni reilusti alkuperäisistä suunnitelmista. Alakertaan tulee eteinen, josta uloskäynti sivupihalle (teen pihaan grillin ja jotain istutuksia). Alakerrassa on myös vaaleanpunainen makuuhuone. Toiseen kerrokseen on suunnitteilla keittiö-olohuoneyhdistelmä sekä pieni kylppäri. Ylimmässä kerroksessa on talon toinen makuuhuone. Haluan tehdä ylimpään kerrokseen myös vaalean katon ja kattotuolit tummaksi petsatusta puusta. Tämä nukkekoti eroaa aikaisemmista siten, että käytän mittakaavana 1:12 kun aikaisemmat ovat edustaneet pienempää kokoluokkaa. Eiköhän tähänkin mittakaavaan opi huonekaluja ja muuta pikkusälää tekemään...

Talon seinät ovat tällä hetkellä tapetoituina, mutta kiinnittämättä toisiinsa. Olen niin kovin malttamaton, että en jaksaisi millään odottaa ensi viikonloppuun (tai hamaan tulevaisuuteen) talon liimausta -talonrakennusprojekti tapahtuu nimittäin vanhempieni luona, jossa on rakentamiseen tarvittavat työvälineet.. Sisustuspuuhat ja viimeistelyt teen sitten kotonani kaikessa rauhassa.

Kun saan nukkiksen kuljetettua kotiin räpsin siitä tietenkin heti kuvia tänne blogiinkin laitettavaksi!